Å doodle=å innkalle til møter

Å google har blitt et eget verb. Å doodle er mindre kjent, men kanskje like nyttig.

På begynnelsen av dette århundret var sveitseren Michael Näf lei av filofaxer og 7. sanser. Han hadde for lengst innsett at internett var kommet for å bli. Nå mente han at det burde tas i bruk.

I 2003 startet Näf en nettløsning for å effektivisere en mer og mer utbredt aktivitet: Å avtale møter. I 2007 tok nettjenesten navnet Doodle, det engelske ordet for å rable.

Mange e-postlesere har funksjoner for å avtale møter, men da må alle bruke det samme systemet. Men ved hjelp av nettsiden doodle.com kan alle avtale møter uavhengig av system. Dessverre er siden bare på engelsk, men det skal ikke mye språkkunnskaper til for å klare jobben. Systemet er nesten selvforklarende.

AASkal du samle styret eller medlemmene til møte, går du til nettsiden doodle.com. Her velger du: «Schedule an event». Den tar deg videre til en veiviser. Her må du fylle ut møtetittel, sted, beskrivelse, ditt navn og din e-postadresse. Veiviseren geleider deg videre gjennom de ulike valgene.

Når prosessen er ferdig, får du enten en lenke som du kan sende ut via ditt eget e-postsystem, eller så må du logge deg inn og bruke doodles e-postfunksjon.

Møtedeltakerne vil uansett motta en e-post. Via den kan de krysse av for de tidspunktene som passer best. Og hvis alle svarer raskt, er det mulig i løpet av få minutter å finne det best egnete tidspunktet.

Men pass opp! Doodles eposter har en tendens til å havne i postkassa for søppelpost.

Publisert i LO-Aktuelt nr. 9/2013

Legg igjen en kommentar