Mine dokumenter i skya

Hvis du bytter standard lagringsadresse, kan du nå dine dokumenter fra hvor som helst.

I LO-Aktuelt for et år siden skrev vi om skylagring i denne spalten. Det siste året har det blitt mer og mer vanlig at hver person har et lite datalager i skya. Den vanligste er Dropbox.

Som regel når du bruker skylagringstjenester, laster du opp en fil etter at den er lagret på egen datamaskin. Men det er ganske enkelt å automatisere dette.

Alle pc-er har et standard lagringssted for dokumenter som heter «Mine dokumenter» eller bare «Dokumenter». Standardplassering er naturlig nok på pc-ens harddisk. Det gjør at hjemme-pc-en har en annen «Mine dokumenter» enn jobb-pc-en.

Kopier adressen

Men det er det forholdsvis enkelt å gjøre noe med: Høyreklikk på

Illustrasjon: Colorbox.com
Illustrasjon: Colorbox.com

ikonet for den skylagringstjenesten du vil bruke.

Da får du opp en meny, Velg det nederste valget «Egenskaper». Enten under fanen «Plassering» eller «Snarvei» finner du adressen til skylagringstjenesten. Kopier adressen (Ctrl+C). Gå så til mappen som heter «Dokumenter». Gjør det samme her. Høyreklikk, gå til «Egenskaper». Under fanen «Plassering» finnes et adressefelt. Lim inn (Ctrl+V) adressen til skylagringstjenesten i dette feltet. Lagre valget. Nå vil standarden være et skylager enten du velger Dropbox, Skydrive eller hva det skal være. Gjør du tilsvarende på jobben vil du alltid ha tilgang til dine aktuelle dokumenter. Du trenger heller ikke bekymre deg for back-up. Det går ikke å automatisere lagring på tilsvarende måte på Mac.

Uten nettforbindelse

Det er også mulig å jobbe med filene selv uten nettforbindelse. Det vil være en lokal kopi som synkroniseres først når det blir nettilkobling igjen. Ulempen er at du enten må begrense dokumentmengden eller betale for leie av harddiskplass hos skylagringstjenesten. Men de er antagelig bedre til å ta backup enn det du er på din hjemme-pc.

Publisert i LO-Aktuelt nr. 2/2014

Legg igjen en kommentar