Eget diskusjonsforum

 

Av og til har en lyst til å diskutere i fred. Det finnes flere muligheter for å opprette diskusjonsgrupper.

Med Facebook har det blitt vanlig å opprette egne diskusjonsgrupper. Facebook-grupper finnes i tre varianter. Åpen, lukket og hemmelig. En åpen gruppe er åpen for alle. Alle kan bli medlem og alle kan se hva som blir skrevet. I en lukket gruppe må du være invitert. Alle kan finne gruppa på Facebook, men bare medlemmer kan lese innleggene.

ttt
I en lukket gruppe er det bare gruppas medlemmer som kan lese innleggene. I en hemmelig gruppe må du bli invitert for å kunne bli medlem og det er bare medlemmer som kan lese innlegg, følge med på nyhetsoppdateringer. Det er ikke noe arbeid med å vedlikeholde en slik gruppe.

Ulempen med Facebook-grupper er at ikke alle er på Facebook. Mange har etterhvert blitt skeptiske til Facebooks behandling av personlige opplysninger. Dessuten må du oppsøke Facebook for å holde deg oppdatert.

Google og Yahoo

Andre løsninger for diskusjonsgrupper baserer seg på e-post. Både Google og Yahoo har løsninger for e-postgrupper. Fordelen med e-postgrupper er at alle som er med, får e-poster med meldinger rett inn i innboksen sin. De slipper å oppsøke debattsiden aktivt.

For å lage e-postgrupper i Google eller Yahoo, trengs en konto. Når kontoen er i orden, velger en enten googlegroups eller «Creat e new group» i Yahoo. Et forholdsvis enkelt skjema må fylles ut og vips er en eier av en diskusjonsgruppe. Da er det bare å invitere med- og motdebattanter til lista.

Fordelen med en slik gruppe er at alle innlegg sendes til alle e-postadressene ved hjelp av en adresse, og det er bare å svare på denne adressen, så får alle også svaret. Det er også lett å sette opp et e-postprogram slik at innleggene havner i en egen postkasse, hvis det er ønskelig.

Holdes utenfor

En slik gruppe er lett å administrere, men krever litt arbeid av administrator når e-poster kommer i retur.

Det aller enkleste er selvfølgelig å ha en e-postgruppe, men hvis den er stor, kan noen lett falle utenfor ved et uhell.

Det er altså flere muligheter. Det viktigste er å få i gang meningsutvekslingen.

Publisert i LO-Aktuelt nr. 13/2014

Legg igjen en kommentar