Gruppe-SMS


Når flokken skal samles, er gruppesms tingen. 35341_.indd

En av flere fritidssysler jeg har er å spille fotball. Jeg har også ansvar for at vi klarer å stille lag på de terminfestede kampene. Jeg spiller på Vålerengas lag for menn over 48 år. Vi er Vålerengas eldste spillere.

KLARE: Når Vålerengas lag for menn over 48 år skal spille kamp har forfatteren innkalt dem via gruppe-sms. Foto: Torgny Hasås

En skulle tro at det var nok å sende ut terminliste om våren og så møtte alle opp på kampene til riktig tid og sted, men slik er det ikke, og det mest effektive er tekstmelding, sms.

Forsøkt med e-post

Hver fredag sendes en tekstmelding til alle spillerne for å høre hvem som er klar om mandagen. Og hver mandag, som er kampdag, kommer en ny tekstmelding med påminnelse om kampen og hvilke spillere som er klare. Jeg har forsøkt med epost også, men det er ikke alle som har jobb hvor en sitter foran pc-en, og slett ikke alle leser e-posten sin hver dag. Men alle leser sms-er.

SMSgruppe

Til nå har jeg sendt smsene fra pc-en. Det er enkelt. Ulempen er at det bare er den som har alle mobilnummerne som kan sende ut meldinger. Dessuten koster det litt.

Men så viser det seg at Telenor har en tjeneste som heter sms-gruppe. Den gjør laglederjobben enda enklere. Alle navn og mobilnummere registreres på en nettside under et gruppenavn. I vårt tilfelle heter gruppa +48. +48 har fått tildelt et eget nummer, og alle spillerne kan så sende en sms til gruppas nummer og så sendes den ut til alle andre medlemmer.

Svensk produkt

Tjenesten er billig. En gruppemelding koster prisen av én tekstmelding. Sms-gruppe er for alle. Men for å opprette en gruppe må en være Telenor eller Djuice-abonnent. Det er et svensk selskap som har utviklet tjenesten og i Sverige har alle mobil-leverandører denne tjenesten, i Norge er det bare Telenor.

Publisert i LO-Aktuelt nr. 17/2015

Legg igjen en kommentar