Lag din egen instruksjonsvideo

 

Å lage en instruksjons- video er gjort på få minutter, hvis du vet hva du  skal si. screen

Khan academy er en av verdens største undervisningsinstitusjoner. De underviser på 65 språk i mange forskjellige fag på mange ulike nivåer. Alt skjer ved hjelp av instruksjonsvideoer.

Screen-o-matic

Slik ser instruksjonsvinduet i Screen-o-matic ut.

Du kan selv starte ditt eget «Khan academy». Alt som kan vises på en pc-skjerm, kan gjengis i videoer. Det er ikke nødvendig å laste ned noen programvare. Det holder å finne veien til nettsiden «www. screencast-o-matic.com».

Her vil det vises en stor knapp med teksten «Start recording» (Start opptak). Et nytt skjermbilde viser nok en knapp: «Record Screencast» (Ta opptak av skjermbildet). Når du har trykt på den, vil det dukke opp en stiplet firkant på skjermen. Det er det området hvor opptaket skal finne sted. Det er mulig å forandre størrelsen på firkanten og plassering.

Skjerm og webcam Her finnes også en meny med tre valg: «Screen», «webcam» eller «both». Det er altså mulig å gjøre opp

tak av skjermen og deg samtidig hvis du ønsker det og har et webkamera på pc-en.

Med en mikrofon kan du forklare hva du gjør samtidig som du utfører handlingen. Når du er klar, trykker du på «rec». Da starter nedtellingen og på «Go!» starter opptaket. I gratisversjonen har du 15 minutter på deg, og det bør holde for de fleste formål.

Lagring av filen

Under opptaket kan en sette på pauseknappen, se på opptaket, enten kaste det i søpla eller godkjenne det. Når opptaket er godkjent, dukker tre valg opp, spare det som en videofil (mp4), laste opp til screencasto-matic eller til YouTube. Velger en videofilm, blir opptaket pyntelig lagret på din egen pc.

Det er selvfølgelig mulig å velge en betalingsversjon av denne tjenesten. Det koster 250 kroner i året. Da får en tilgang til litt flere redigeringsfunksjoner og slipper Screeno-matic-logoen i bildet.

Publisert i LO-Aktuelt nr. 18/2015

Legg igjen en kommentar