Lydcasting er kult

 

Har du tenkt å erstatte stereoanlegget med en digitalradio? Vent til du har lydcasting2lest denne saken.

For snart to år siden skrev vi om ChromeCast i denne spalten. Fascinasjonen over casting som fenomen har ikke blitt mindre siden.

Casting har forvirrende mange betydninger på engelsk (amerikansk?). Det kan både bety fluefiske, rollebesetning eller å støpe. Men i teknoverden betyr casting å overføre signaler via et trådløst nett. Vanligvis betyr det å overføre signaler ved hjelp av en app på mobilen eller nettbrettet, til en TV. Denne betydningen kommer fra det engelske ordet broadcast (kringkasting).

Strømmepinne

I Norge er det to typer bokser eller pinner for strømmetjenester. Det er ChromeCast og Apple TV. Ute i den store verden finnes det flere modeller. Nylig kom Google med en ny type strømmepinne, ChromeCast Audio.

Ved hjelp av den kan alle nettets lydressurser, podcast, Spotify, Wimp, radio.no osv. strømme ut over dine gamle gode høyttalere.

Denne strømmepinnen kobles til et hvilket som helst stereoanlegg med en plugg av typen minijack. Når en skal velge mellom kilde (cdspiller, platespiller, radio osv.), velger en line-in, og så kan en strømme musikk eller radio fra nettet, via telefonen og til stereoanlegget.

Skur av FM-båndet

Installasjonen av ChromeCast Audio foregår på telefonen. En må blant annet velge trådløst nett for strømmepinnen og skrive inn passord. Men når det er gjort, slipper en å gjøre det flere ganger.

Strømming på denne måten kan være et godt alternativ til å erstatte et flott gammelt stereoanlegg når FM-båndet skrus av.

Nå kan det innvendes at en oppnår det samme ved å koble mobilen direkte til stereoanlegget over samme inngangen og med samme pluggen. Ulempen da er at det er vanskelig å bruke mobilen mens den er koblet til stereoanlegget. Hvis en caster over en strømmepinne, kan telefonen brukes som vanlig.

Prisen er også overkommelig, under 400 kroner.

Publisert i LO-Aktuelt nr. 19/2015

Legg igjen en kommentar