Jan-Tore Sanner hjelper deg

Nettstedet digidel.no gir hjelp til digital opplæring.

Kommunal- og ikke minst moderniseringsdepartementet har tatt loaktuelt-20151202_020_00_00 (1)initiativet til et program for økt digital deltakelse, Digidel 2017. Og kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner kastet glans over lanseringen. Nettsiden digidel.no er etablert som en kunnskapsbank for dem som driver kurs og opplæring i grunnleggende digitale ferdigheter. Her finnes powerpointpresentasjoner og manus i mange grunnleggende digitale ferdigheter.

Bruk av nettbrett

For eksempel finnes det en egen pakke med hvordan bruke nettbrett. Her blir det instruert i hvordan man skrur av og på nettbrettet, hvordan navigere på skrivebordet, hvordan åpne en app og hvordan en skal returnere til skrivebordet fra et annet skjermbilde. Noen av digipakkene er på dette nivået, andre er for folk som er litt mer øvet. Her skal en lære å laste ned apper. Og det finnes også egne pakker for de som er øvet.

Bestefars smarttelefon

Nettstedet beskriver seg selv slik: «Digidel.no er et nettsted for deg som driver kurs- og opplæring i grunnleggende digitale ferdigheter.» Nå kan det høres ut som om dette er bare for de som driver organisert opplæringsvirksomhet, men det er det ikke. Digipakkene er nyttige å bruke om du skal vise moren din eller bestefaren hvordan smarttelefonen de fikk til jul fungerer.

Mye av innholdet er for nybegynnere, men i biblioteket finnes det også mange ressurser med tips om smarte programmer eller apper for PC, mobil eller nettbrett for de som tror de behersker det meste. Dessuten utvides innholdet hele tiden. Det er en egen funksjon for opplasting av undervisningsressurser, mye av innholdet er allerede i dag lagd av bibliotekarer og Telenor.

Publisert i LO-Aktuelt nr. 20/2015

Legg igjen en kommentar