Min datter bruker Kahoot…

…men hun har ikke blitt avhengig.

Det hadde sånn sett heller ikke vært så farlig. Kahoot! er et quiz-spill som datteren min, som er ungdomsskolelærer, bruker i undervisningen. Hun bruker det spesielt til repetisjon før prøver. Spørsmålene kommer opp på en storskjerm i klasserommet, og elevene svarer ved hjelp av sin mobil eller pc. Før spillet begynner har de lastet ned Kahoot-appen til mobilen.

Under spillet vises navnet på de fem beste for hele klassen. Det er stort engasjement for å få opp navnet sitt på lista.

50 millioner

— Det er en fordel at ikke alle navnene kommer opp. Det er jo noen som ikke klarer noe, og de blir ikke hengt ut, forklarer min datter.

Kahoot! er et norsk quiz-spill, utviklet ved NTNU, og har rundt 50 millioner brukere i hele verden. 1,5 millioner av dem er lærere, ifølge Dagens Næringsliv.

Kahoot! kan selvfølgelig også brukes i kurssammenheng i fagbevegelsen, eller i stedet for tradisjonelle quizer. Det er mulig å arrangere spørreundersøkelser med Kahoot! som verktøy.
Det er enkelt å komme i gang. Lag først spørsmålene du skal stille, så svarene med opptil fire svaralternativer.

Arbeidslivsquiz
Deretter går en til nettsiden getkahoot.com. Her må en opprette en konto. Når det er gjort, er det bare å fylle inn spørsmålene, svaralternativene og hvilket svar som er det korrekte. Det er også mulig å laste inn videoer og bilder til hvert spørsmål.

Selv om instruksjonene er på engelsk bør det være enkelt for de fleste å få til, hvis ikke spør om hjelp. Selve Kahooten blir publisert på norsk.

Før spillet begynner, må storskjermen «parres» med mobilen eller pc-en, slik at spillerne deltar i riktig quiz. Det skjer ved hjelp av en Pin-kode i Kahoot-appen. Pin-koden vises på storskjermen og deltakerne skriver den inn på mobilen, så kan det spilles.

På nettsiden teknotorgny.no finner du en Kahoot! lagd med spørsmål fra boka Arbeidslivsquiz som Gyldendal ga ut i 2009.

Her finner du quizen.

Før du starter å spille, må du ha installert Kahoot!-appen på nettbrettet eller mobilen.

PS. Etter at denne sto på trykk i LO-Aktuelt har det vist seg at det er en feil. Det finnes ikke noen Kahoot!-app for iPhoner og iPader. Da kan en i stedet gå inn på nettstedet getkahoot.com, finne fram til «Play» og trykke på «Let’s go»-knappen.

Publisert i LO-Aktuelt nr.1/2016

Legg igjen en kommentar