Eysteins metode

Leder i Elektrikernes Fagforening Trøndelag, Eystein Garberg, sender meg epost en gang i måneden. Tre dager før jul fikk jeg en epost som begynte slik: «Hei Torgny, her er årets siste nyhetsskriv fra Elektrikernes Fagforening Trøndelag.» Jeg synes det er hyggelig at Eystein starter eposten med navnet mitt.

Fletting

Metoden han bruker for å få til det, heter fletting. Det er flere måter å gjøre det på. Slik kan du få det til hvis du bruker Microsofts produkter, Excel, Word og epostprogrammet Outlook.
Først må du ha en adresseliste. Den er enkel å opprette i Excel. For Eysteins formål trengs to kolonner med overskriftene: «Navn» og «Epostadresse». I den første skriver du inn fornavnet til dem du skal sende epost til, i den neste naturlig nok epostadressene. Så lagrer du regnearket.

Deretter åpner du Word-dokumentet som du skal distribuere. Finn fram fanen merket «Masseutsendelser», og valget «Start utskriftsfletting». Velg «Vanlig Word-dokument».

Det neste du gjør er å velge hvem som skal få e-posten. Valget ved siden av «Start utskriftsfletting» er «Velg mottakere». Her kan du velge: «Bruk en eksisterende liste». Da må du finne fram adresselista som du lagret i et Excel-ark. Sannsynligvis har du bare ett valg i vinduet som kommer opp. Trykk «OK».

Masseutsendelse

Nå har du fått opp et nytt valg på Masseutsendelser-menyen. Det heter: «Sett inn flettefelt». Når du trykker på det, vil du få opp de samme navnene som kolonneoverskriftene i Excel-arket. Der du vil ha navnet, velger du navn. I Eysteins julebrev så det antagelig slik ut: «Hei «Navn», her er årets siste nyhetsskriv fra Elektrikernes Fagforening Trøndelag.»

Neste valg er: «Fullfør og slå sammen». Under det valget er det tre menypunkt. Velg «Send epostmeldinger». Her dukker antageligvis kolonneoverskriften «Epostadresse» opp i Til-feltet. Fyll inn i emnefeltet. I Eysteins julebrev er emnefeltet i e-posten: «Julenytt fra Elektrikernes Fagforening Trøndelag». Trykk «OK» og vips så har du distribuert en hilsen til alle som sto på epostlista.

Jeg har lagt ut en enkel instruksjonsvideo på teknotorgny.no. Ideen til denne saken har jeg hentet fra nettstedet excelguru.no.

Feil om app

PS. I forrige nummer av LO-Aktuelt hevdet vi at det var nødvendig med en app for å spille Kahoot! Det er feil. Det finnes ikke noen Kahoot!-app for iPhoner og iPader. Da kan en i stedet gå inn på nettstedet getkahoot.com, finne fram til «Play» og trykke på «Let’s go»-knappen. 

Legg igjen en kommentar