Hjelp til å huske og ta vare på

Evernote er et hendig program som hjelper en med å samle og holde orden på informasjon.

Vi overveldes av informasjon. Det er ikke mangel på informasjon som er problemet, men hvordan en skal lagre den og ikke minst finne den igjen. Et godt hjelpemiddel kan være Evernote.

Notatblokk

Evernote er et notatblokk-program. Når du finner interessant informasjon, kan den lagres på din Evernote-konto. Denne kontoen kan en nå fra pc-en, mobilen eller nettbrettet, i praksis alle plattformer.Notatene kan gjøres på flere måter. I de fleste nettleserne kan en installere et programtillegg. Da dukker det opp et ikon i ved siden av adressefeltet. Når en trykker på ikonet lagres nettsiden i din Evernote-konto. Det er faktisk seks ulike måter en kan lagre på: Hele artikkelen, en forenklet utgave av artikkelen, hele nettsiden, et utvalg, bare nettadressen eller et skjermbilde.Det er også mulig å skrive inn direkte i Evernote enten ved hjelp av tastaturet eller hvis en har behov og mulighet for det, med håndskrift. Det er også mulig å ta bilde med mobilkameraet og lagre det på din konto. Hvis en laster ned et pdf-dokument, kan det lagres på din Evernote-konto.

Mange funksjoner

Evernote har en egen funksjon for taleopptak slik at det er mulig å lese inn beskjeder enten til deg selv eller sende den til noen andre via e-postfunksjonen. Det er også innebygd en chattefunksjon i programmet. Kontoen er organisert med notatblokker og hver gang en lagrer blir det lagret i den notatblokken du bestemmer, omtrent som mappestruktur på pc-en.

Søkbart

Notatene kan utstyres med merkelapper som gjør det lettere å finne tilbake, men hele kontoen er søkbar så det er ikke vanskelig å finne fram. Et minus ved programmet er at det ikke finnes på norsk. Det finnes på dansk og svensk og selvfølgelig engelsk. Gratis-versjonen inneholder noen begrensninger på bruk, men det er overraskende billig med oppgradering. For 400 kroner i året får du masse lagringsplass og flere funksjoner.

Legg igjen en kommentar