Pinne-PC

PCer finnes i alle størrelser. En variant er pinne-PC. En pinne-pc er rundt 10 centimeter lang. I den ene enden er det en USB-kontakt, i den andre enden en HDMI-kontakt. Via HDMI-kontakten kobler en pinne-PCen til TV-en, og via USB-kontakten kan en koble til mus og tastatur. Så vips kan en bruke TV-skjermen som PC-skjerm. Via pinne-PCen kan en da strømme alle slags strømme-tjenester som Netflix og NRK.

Om en skal gå gjennom familie-økonomien er det også mulig å få opp et regneark og nettbanken på TV-skjermen. Det gjør det enkelt for alle samtidig å se hvordan den økonomiske situasjonen faktisk er. En pinne-PC koster rundt 1.000 kroner, i tillegg trenger en et trådløst tastatur og mus og naturligvis en TV med HDMI-inngang.

Lagring i skya

Det er ikke mye lagringsplass på en pinne-PC. Derfor må en basere seg på skybasert lagring av dokumenter som for eksempel Dropbox. Heller ikke programmene er installert. De må kjøres ved hjelp av en nettleser. Både Google disk og Office har gode løsninger for slike programmer.

Pinne-PCer kan erstatte strømmepinner som ChromCast og Appel-TV, og blir produsert med ulike operativsystemer som Windows 10 og med Googles operativ system, Chrome OS. Apple er ikke på markedet med pinne-Pcer

Enkel installasjon
Installasjonen er svært enkel. Koble til med HDMI-kabelen i HDMI-kontakten og tastaturet i USB-inngangen, koble strøm til pinnen, skru så på TVen, finn riktig HDMI-utgangen (source på fjernkontrollen) og så er det bare å sette i gang. Og som vanlig er det største problemet å huske de nødvendige passordene.

Publisert i LO-Aktuelt nr. 6/2016

Legg igjen en kommentar