Gjør nettbrettet til en fjernkontroll

To apper gjør det mulig å styre pc-en fra nettbrettet eller mobilen.Nettbrettetsomfjernkonmtroll

Hvis en skal vise fram en presentasjon, kan det være greit å slippe å sitte med nesa ned i pc-en for å bla. Noen pc-er er utstyrt med en fjernkontroll, men det finnes flere apper som gjør samme jobben. Appen Unified Remote gjør at du kan styre pc-en fra mobilen eller nettbrettet. Intel har en tilsvarende løsning som heter Intel Remote Keyboard.

 

For å komme i gang må en først laste ned et program på pcen og installere det. Så gjør en tilsvarende på mobilen eller nettbrettet, laster ned installerer appen. Når en da skrur på pc-en og nettbrettet kan en styre pc-en fra nettbrettet. De to appene Intel Remote Keyboard og Unified remote er litt forskjellige.

Intel Remote Keybord gir deg adgang til et tastatur og du bruker touch-skjermen på brettet eller mobilen til å styre musepekeren på pc-skjermen. Det fungerer på samme måten som touchpadden som de fleste bærbare pc-er har. Intel Remote Keyboard får nettbrettet eller mobilen til å virke som en touchpad som er frigjort fra pc-en. I tillegg kan appen fungere som tastatur.

Styre Powerpoint

Unified Remote virker nesten likt, men i dette programmet er det i tillegg mulig å velge funksjoner tilpasset hvert enkelt program. For eksempel hvis du skal styre en Powerpoint-presentasjonen fra nettbrettet eller mobilen så kan en velge en fjernkontroll som er tilpasset akkurat det programmet. Med fram- og tilbaketaster, gå til siste bilde eller gå til start.

Tastatur

En annen forskjell er at Unified Remote kan bruke både Bluetooth og Wifi til å kommunisere med, Intel Remote Keyboard bruker bare Wifi. De aller minste pc-ene, kalles pinne-pc-er. Vi skrev om det i LO-Aktuelt nr. 6. Pinne-pc-en bruker TVen som skjerm, og leveres uten tastatur. I det tilfellet kan en av disse to appene være løsningen slik at nettbrettet blir tastaturet.

Legg igjen en kommentar