Google Home

GoogleHomeGoogle slutter aldri å overraske. Er du ikke klar over at det er et behov, så finner Google opp det for deg. 

Siste nytt fra Google er Google Home. Egentlig er dette en stemmestyrt høyttaler koblet til internett.

Kommando

Utvendig ser Google Home ut som en litt pussig lampe, men innvendig sitter sju mikrofoner. Når en av mikrofonene fanger opp et spørsmål eller en kommando skal boksen enten kunne svare på spørsmålet eller utføre kommandoen.

Spør du: «Hvor mye er klokka?» skal Google Home svare: «Klokka er kvart over syv», forutsatt at klokka er kvart over syv. På samme måte skal en kunne si: «Spill Åge Aleksandersens ‘langt igjen til Royal Albert Hall’», og så skal boksen klare å spille av nettopp den låta.

Slår av lyset

Etter hvert som mer og mer av tingene i hjemme ditt bli koblet opp mot internett, skal også de kunne styres via boksen. «Skru av lyset i stua», så skal lyset bli slått av.Dingsen kommer først i salg i USA mot slutten av året, og det kommer nok til å ta tid før det blir en norsk versjon av Google Home.

Mange vil nok synes at det er skummelt at Google på denne måten får installert mikrofoner i huset ditt som er på hele tiden. Dette er nok en metode Google bruker for å skaffe seg litt bedre oversikt over hva du driver med slik at annonsørene kan innrette reklamen enda bedre. Amazone har allerede et tilsvarende produkt Amazon Echo. Det kan bestilles fra Amazone og koster 180 dollar.

 

Google home ser ut som en litt pussig lampe. Når mikrofonene er aktivert lyser fire lys på toppen i de karakteristiske Google-fargene.

Legg igjen en kommentar